Rezultati 3. kola i kratak osvrt na Tour of Flanders

Rezultati 3. kola su na google docs ali ova dva tjedna su za sve zaljubljenike u biciklizam možda i vrhunac sezone – sa Tour of Flanders i Paris Roubaix na rasporedu. Prošlu nedjelju nas Flanders nije razočarao – atmosfera kao na stadionu na startu, napadi favorita 90 km prije cilja, padovi, kvarovi, psovanje mehaničara i inih (kada je Sagan pao režija je pustila snimku njegovog sportskog direktora koji je spominjao Boga na talijanskom – talijanski komentatori su ga s pravom ozbljno iskritizirali).

Htio bi se osvrnuti na tri epizode koje potvrđuju da iako je Gilbert bio najjači i 50 km solo bijega je nevjerojatan poduhvat; njegova momčad je napravila nekoliko poteza koji su ih mogli skupo koštati u završnici.

  1. Napad nije bio planiran i njegov suvozač ga je skoro spojio. U trenutku napada Gilbert je vukao grupu i vozač Cannondalea ga nije mogao držati. Treći u liniji je bio mislim Terpstra koji vozi za Quick Step kao i Gilbert i jasno se vidi da je još barem 1km pokušavao spojiti grupu sa Gilbertom.

phil gil attack

2. Katastrofa sa Boonenovim rezervnim biciklom. Prije predzadnjeg uspona Booonenu se je zaglavio lanac. Vjerojatno je pao prilikom prebacivanja na malu šajbu naprijed. Sigurno da je drmanje od kocaka pomoglo tako da je ovo stvar koja se može dogoditi. Ali zato su najbolja svjetska momčad i imaju pravo da njihov auto bude na početku kolone – zato je u kratkom roku dobio zamjenski bicikl kojem je također nakon 20 metara pao lanac – katastrofa. Da li je ovo direktno utjecalo na Gilberta? Veći broj vozača u drugoj grupi i tako veliko ima kao Boonen koje se može šlepati do cilja gdje bi sigurno uzeo sprint i ako se uspije uloviti Gilbert bi sigurno uzeli polet suparničkim vozačima.

3. Nejasno ponašanje Trentina i Terpstre u zadnjih 10 km.

Nakon pada Sagana situacija je bila: Gilbert prvi, iza njega Van Baarle sam i nakon njega grupa u kojoj su bili Terpstra, Trentin (oba Quick step) i Van Avarmaet – jedan od dva najveća favorita. U toj situaciji QuickStep povlači vrlo rizičan potez – kako bi uzeli i drugo mjesto pomažu Van Avarmaetu da ulovi Van Baarlea.

QS vuče

Na kraju su uzeli treće mjesto, a bio je trenutak nekih 8 km prije cilja kada je postojala mogućnost da Van Avarmaet zatvori razmak i da grupa uđe u ciljni sprint – što bi bila katastrofa za Quick Step

Ukratko – nakon improviziranog napada, usprkos kvaru bicikla i generalnom propustu za kapetana momčadi i uz kockarsku taktiku Gilbert je uspio pobijediti. Na tome svaka čast.

Roubaix? Za ovakve trke nema prognoza, sve je moguće kao što je prošle godine pokazao Hayman koji je pobijedio nakon što je bio u bijegu od prvog kilometra. Zato jedva čekam nedjelju!

Prije toga se vidimo u subotu na Jarunu.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s