Tričarije s Toura – Kristijan Đurasek 4. u etapi!!

Kao što sam najavio trenutno sam u Austriji na godišnjem – idemo biciklima uz Muru do izvora. Pošto je ovo lagani touring ne žurimo i uglavnom u apartmane stizemo poslje 5 kada je etapa vec zavrsila.

Posto ne gledam etapu nego se informiram preko web portala tesko mi je dati detaljniji komentar ali 4. mjesto Kristijana Duraseka u etapi zaslužuje post. Kao što sam pisao u prvim tričarijama nadao sam se da Đurasek moze ostvariti dobar plasman na etapi – i nakon 11. Mjesta neki dan sada je osvojio sjajno 4.

Paradoksalna stvar je da je najveći Kristijanov pothvat vidjelo malo ljudi- mislim na sam ulazak u bijeg. Danas su prvi sat prešli 51km – i nitko se nije uspio odvojiti. Za doći na tour treba biti među najboljima na svijetu, a za ući u bijeg ili ostvariti plasman treba biti bolji od najboljih. To je danas napravio Kristijan – svaka čast. Kristijan ima jos dvije prilike u petak i subotu. Pitanje je da li će i tada favoriti pustiti bijeg da dođe do cilja ili će Froome pokušati osvojiti i etapu u Žutoj majici i jače angažirati svoju momčad. Isto bi mogla napraviti i Astana koja je napravila jako malo dosada – ako Nibali ne uđe u bijeg mogli bi tražiti etapnu pobjedu Aru-a.

Kao fusnotu bilježimo i nastavak dobrog rezultatskog niza “našeg” najboljeg plesača medju biciklistima Sondrea Holst Engera (koji se je proslavio plesom nakon pobjede na zadnjoj etapi Tour of Croatia) koji je bio treći prekjučer u Bernu!

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s