Sutra osim lige ima i još jedna trka u Francuskoj

Naravno riječ je Grand depart Le tour de France-a. Ove godine po prvi puta imamo dva natjecatelja iz Hrvatske Roberta Kišerlovskog i Kristijana Đuraseka. I dok ni jedan niti drugi nisu favoriti za ukupnu pobjedu ovo ne znači de ne postoji mogućnost da se veselimo.

Po mojoj procjeni Đurasek ima više šansi za uloviti visok plasman (ili čak i pobjedu) na pojedinim etapama. Ne zato što je naročito bolji od Kišerlovskog nego jer se očekuje da će Kišerlovski imati zaduženja oko pomaganja Contadoru koji je jedan od velikih favorita.

Đurasek s druge strane u ekipi ima bivšeg svjetskog prvaka Rui Costu koji je veliki vozač ali nije favorit za ukupni plasman pa možemo očekivati da će se njihova ekipa više posvetiti lovu na etape ili možda čak na majcu najboljeg penjača. Đurasek ima šanse da ostvari oba cilja.

Na Kišerlovskog će se računati u planinama da diktira tempo za Contadora. Idealan scenario je da nametne toliko jak tempo da ostali favoriti – Froome i Quintana ostanu bez svojih suvozača kako bi ih Contador lakše mogao napasti. Mogućnost da ulovi koju etapu se svodi da bude u odličnoj formi a Contador bude imao loš Tour – što nitko ne želi.

Još jedan vozač kojeg ću pratiti je Sondre Holst Enger – poznat po pobjedi na zadnjoj etapi ovogodišnje utrke kroz Hrvatsku ali još poznatiji po slavljeničkom plesu:

Moje predviđanje – Tour se ne pobjeđuje slučajno ili na sreću – zato su velika iznenađenja rijetka. Ne treba biti veliki znalac pa reći da su Froome i Quintana glavni favorit.,

U drugom redu je Contador, a nakon njega je velika grupa vozača sa podjednakim šansama: dvije ekipe sa po dva lidera što je znak da ne vjeruju niti jednom 100% – to su Astana sa Nibalijem i Aruom i BMC sa Porteom (koji je bivši triatlonac i u pripremama za Tour je imao i redovito plivanje) i Vam Garderenom.

Onda imamo brigadu Francuza koji ako uspiju pobijediti bi postali nacionalni heroji: Pinot, Bardet i Rolland.

Sve osim pobjede jednoga između trojca Froome Quintana i Contador bi bilo veliko iznenađenje. Realno Froome ima naviše šansi, ali volio bi da Contador napravi podvig i uspije pred kraj karijere još jednom pobijediti.

Ono što je sigurno je da nas čeka uzbudljiva tri tjedna. Jedva čekam!

 

 

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s