Još jedan biciklistički post

Danas se završava Giro. Ovogodišnja trka je bila vrlo uzbudljiva. Novi val mladih vozača se je borio protiv starih iskusnjara, roza majca je zadnja tri dana promjenila tri vlasnika, padovi, napadi, borba timova i jedan na jedan – čini se kao da je ovaj giro imao sve. No Chavez me je podsjetio na jednog drugog karizmatičnog penjača niskog rastom. I ovaj je bio iz daleke zemlje. I ovaj je izgubio majcu dan nakon što ju je osvojio i kada se činilo da treba “samo” izdržati još zadnje brdo. I te godine je giro bio uzbudljiv. I te godine je pobijedio talijan koji je bio poznat po svojim sposobnostima na spustevima.
Penjač je bio Cadel Evans pobjednik Paolo Savoldelli a Giro je 2002.
Jedina razlika je da je Giro 2002 bio puno kontroverzniji. Od tri glavna favorita sva trojca nisu završila trku. Štoviše, sva trojca su bila izbačena. Garzelli zbog zabranjenog diuretika. Simoni zbog kontroverznog pozitivnog testa na kokain (ako se dobro sjećam kleo se je da mu je teta donijela kolače iz Kolumbije koji su bili krivi za pozitivni test). Casagrande je bio izbačen zbog fizike, ne kemije – izgurao je u ogradu suparnika koji ga je namjeravao presprintati na brdski cilj.
Ostalo je bilo vrlo slično – Evans je izdržao do zadnjeg brda predzadnje etape gdje je puknuo. Cyclingnews je izvještavao da se je na zadnje brdo penjao brzinom hoda sa svoja dva vjerna gregaria – Cionijem i Noeom. Nije završio drugi nego četrnaestisveukupno. Ali je za devet godina uspio osvojiti tour.

Vjerujem da ćemo i Chaveza uskoro gledati u žutom.

Više o tom interesantnom Giru na linku. Stranica je na engleskom.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.