Besplatni biciklistički powermetar za sve čitatelje bloga!

Naravno da sam malo pretjerao u naslovu, ako ste naišli ovdje nećete dobiti SRM kurble. Ali možete kliknuti na link za tablicu koju sam napravio na google docsu i procjeniti si prosječnu snagu na svom omiljenom brdu.

Ova tablica je inspirirana člankom u časopisu Cycle Sport iz 2001. Napisao ga je Johnatan Vaughters – koji je tada bio vrlo dobar vozač a sada je manager ekipe Cannondale-a. Ironično je da je sa člankom pokušao dokazati da su dosezi Lance Armstrong-a teoretski mogući bez dopingiranja.

Elem – matematika i fizika su točne, i dok u kalkulaciji postoji netočnost – iznos otpora zraka, kotrljanja i svih gubitaka u prijenosu snage je grubo procjenjen, svejedno bi trebali dobiti broj koji nije daleko od istine. Kalkulacija vrijedi samo na brdu – Sljeme je na donjoj granici da je dovoljno strmo da stvar ima smisla. Ako idete preko 20 na sat otpor zraka je sve bitniji i kalkulacija ne vrijedi.

Svoju težinu i težinu bicikla i svega što je na njemu – kaciga, sprinterice, bidoni, voda, pumpa, ključevi, plišani medo koji nosi sreću – ubacujete u kilama. Visinske metre možete naći najlakše na Strava.com. Cener je 548m a Zelena je 340m penjanja.

Na kraju je procjenjena mjera koliko snage razvijate po kili tjelesne težine – W/kg. Ako vam ova kućica pokaže preko 6 za brdo koje traje duže od 20 minuta slobodno se javite gore navedenom Vaughersu. Postoji šansa da bi mogli dobiti gratis tri tjedna ljetovanja u Francuskoj 🙂 Možda vam poklone i koju biciklističku majcu – s crvenim točkama ili jednobojnu žutu…

 

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s